Egyesületi tagság

Tagjainknak

FVE tagként nincs más kötelezettséged, mint évente befizetni a tagdíjat. Ezen felül persze szívesen vesszük, ha felajánlod a segítséged a verseny rendezéseknél, illetve a gyerektáboroztatásnál, de ha más jellegű segítséget tudsz nyújtani, azért is hálásak leszünk. Mint tag, természetesen jogosult vagy az éves közgyűlésünkön részt venni, és a felvetődő kérdésekben szavazni.

A tagdíj befizetését intézheted átutalással, amihez a banki adatokat az Adatok menüpontban találod, vagy személyesen, amihez a Kapcsolat menüpont alatt találod meg, hogy kivel kell helyszínt és, időpontot egyeztetned. Természetesen a személyes befizetés legegyszerűbb módja, a tavaszi közgyűlés során adódik.

Amennyiben versenyző tag vagy nálunk, ne felejtsd el szezon előtt megvizsgáltatni magad sportorvossal – amihez a kitöltendő nyomtatványt itt találod – és átutalni a tagdíjadat. Az átutalási igazolással egyidejűleg juttass el hozzánk egy kitöltött és aláírt versenyengedélykérő lapot (Versenyengedélykérő_lap_2024)

. (Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor postázás előtt scanneld be és küldd el az uh.kozalrotividoynofnull@adori-ra.) A sportorvosi igazolásodat fel tudod tölteni a VIHAR rendszerbe a saját fiókodból.

Versenyző tagoknak  15.000 Ft +18.000 Ft MVSZ tagdíj
Ifjúsági versenyzőknek (14 év felett)  8.000 Ft + 7.000 Ft MVSZ tagdíj
Mocók (14 év alatt)  díjtalan  díjtalan
Nem versenyző tagoknak  6.000 Ft

Leendő tagjainknak

Ha átnézted az egyesület történetéről és tevékenységeiről szóló Bemutatkozó oldalt, és úgy döntöttél, hogy szívesen csatlakoznál hozzánk, esetleg szeretnél versenyezni, akár jelesebb versenyeken (Kékszalag, Pünkösdi Regatta stb.) is  részt venni, akkor alább megtudhatod, hogyan válhatsz egyesületi taggá.


 •  Ha csak kisebb versenyeken vennél részt, vagy nem is versenyeznél, de szeretnél egy jó közösséghez csatlakozni, akkor a következőket kell tenned:
 1. Az űrlapon  add meg a szükséges adataidat, és jelöld be a “nem szeretnék leigazolt MVSZ versenyző lenni” lehetőséget. (Tagfelvételi űrlap), majd az űrlap elküldésével kérd írásban a felvételedet a tagságba.
 2. Amennyiben megkaptad válasz e-mailben, hogy a kérelmedet elfogadták, utalj át az egyesület számlájára 15.000 Ft-ot. Ez az éves tagdíjad. Az átutalás közlemény rovatába ne felejtsd el beírni, hogy “Tagdíj“. Az utaláshoz szükséges infókat az Adatok menüpont alatt találod.

Természetesen lehetőség van személyesen is intézni a dolgot, ez esetben a Kapcsolat menüpont alatt megtalálod, hogy kivel kell helyszínt és, időpontot egyeztetned.


 • Ha komolyabb versenyeken is részt vennél, de még nem vagy egyik vitorlás egyesületben sem leigazolt versenyző, akkor a következőket kell tenned:
 1. Az űrlapon add meg a szükséges adataidat, és jelöld be a “szeretnék az FVE-ben leigazolt versenyző lenni, nem vagyok más vitorlás egyesületben leigazolva” lehetőséget. (Tagfelvételi űrlap), majd az űrlap elküldésével kérd írásban a felvételedet a tagságba.
 2. Amennyiben megkaptad válasz e-mailben, hogy a kérelmedet elfogadták, utalj át az egyesület számlájára 41.000 Ft-ot. Ez tartalmazza az éves tagdíjad a Fonyódi Vitorlás Egyesületnél (15.000 Ft), az éves tagdíjad a Magyar Vitorlás Szövetségnél (18.000 Ft) és a leigazolási díjat (8.000 Ft). Az átutalás közlemény rovatába ne felejtsd el beírni, hogy “Tagdíj leigazolással“. A következő évben természetesen már csak az egyesületi és a szövetségi tagdíjat kell fizetni, a leigazolási díjat nem. Az utaláshoz szükséges infókat az Adatok menüpont alatt találod.
 3. Az átutalási igazolással egyidejűleg juttass el hozzánk egy kitöltött és aláírt MVSZ Versenyengedélykérő lapot (Versenyengedélykérő_lap_2024)  (Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor postázás előtt scanneld be és küldd el az uh.kozalrotividoynofnull@adori-ra.) Beérkezés után pár napon belül kapsz az MVSZ-től egy belépési kódot a saját fiókodhoz a VIHAR rendszerbe.
 4. Menj el sportorvoshoz, és a kitöltött orvosi igazolásodat töltsd fel a VIHAR-ba. Ezután egy-két napon belül nevezhetsz bármelyik MVSZ által elfogadott versenyen.

Természetesen lehetőség van személyesen is intézni a dolgot, ez esetben a Kapcsolat menüpont alatt megtalálod, hogy kivel kell helyszínt és, időpontot egyeztetned.


 • Ha nálunk versenyeznél, azonban egy másik vitorlás egyesületben már leigazolt versenyző vagy, akkor a következőket kell tenned:
 1. Az űrlapon add meg a szükséges adataidat, és jelöld be a “szeretnék az FVE-ben leigazolt versenyző lenni, jelenleg más vitorlás egyesületben vagyok leigazolva” lehetőséget. (Tagfelvételi űrlap), majd az űrlap elküldésével kérd írásban a felvételedet a tagságba.
 2. Amennyiben megkaptad válasz e-mailben, hogy a kérelmedet elfogadták, utalj át az egyesület számlájára 36.500 Ft-ot. Ez tartalmazza az éves tagdíjad a Fonyódi Vitorlás Egyesületnél (15.000 Ft), az éves tagdíjad a Magyar Vitorlás Szövetségnél (18.000 Ft) és az átigazolási díjat (3.500 Ft). Az átutalás közlemény rovatába ne felejtsd el beírni, hogy “Tagdíj átigazolással“. A következő évben természetesen már csak az egyesületi és a szövetségi tagdíjat kell fizetni, az átigazolási díjat nem. Az utaláshoz szükséges infókat az Adatok menüpont alatt találod.
 3. Vedd fel a kapcsolatot a jelenlegi egyesületeddel, hogy töltsék ki és aláírva/lepecsételve jutassák vissza hozzád az Átigazolási lapot
 4. Az átutalási igazolással egyidejűleg juttass el hozzánk egy kitöltött és aláírt MVSZ versenyengedélykérő lapot (Versenyengedélykérő_lap_2024).  (Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor postázás előtt scanneld be és küldd el az uh.kozalrotividoynofnull@adori-ra.) Beérkezés után pár napon belül kapsz az MVSZ-től egy belépési kódot a saját fiókodhoz a VIHAR rendszerbe.
 5. Menj el sportorvoshoz, és a kitöltött orvosi igazolásodat töltsd fel a VIHAR-ba. Ezután egy-két napon belül nevezhetsz bármelyik MVSZ által elfogadott versenyen.

Természetesen lehetőség van személyesen is intézni a dolgot, ez esetben a Kapcsolat menüpont alatt megtalálod, hogy kivel kell helyszínt és, időpontot egyeztetned.


Nyilatkozat az adatok zártan kezeléséről:

A Fonyódi Vitorlás Egyesület a birtokába került személyes adatokat kizárólag az Magyar Vitorlás Szövetséggel osztja meg. Más harmadik félnek - az arra jogszabály alapján feljogosított szervek kifejezetten erre irányuló megkereséseit kivéve - nem szolgáltatja ki.